Об’єднали зусилля у боротьбі з проявами домашнього насилля

26.09.2023

Відбулося перше засідання новоствореної Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми на території населених пунктів Рожищенської територіальної громади.

До складу цієї Координаційної ради увійшли представники влади, соціальних служб, служби у справах дітей, галузі освіти та поліції.

Запобігання насильству – це пріоритетний напрямок співпраці відповідальних служб та органів, адже сьогодні, у час війни, тенденція до насильства має прогрeсуючий характер. А кожен такий випадок у сім’ї залишає незворотній слід на долі потерпілого.

Тому головним акцентом зустрічі стало напрацювання механізму координації дій відповідних служб щодо виявлення, взаємного інформування та реагування на факти домашнього насильства, можливих заходів впливу на попередження та мінімізацію цього негативного явища.

Також директор КУ «Центр соціальних служб» Рожищенської міської ради Олег Шварцкоп детально ознайомив присутніх з прийнятою Програмою для кривдників, яка, зокрема, передбачає проходження кривдниками корекційних заходів за посередництвом спеціалістів Центру.

Метою такої корекційної програми є допомога особі, яка вчинила насильство, в осмисленні власної насильницької поведінки, усвідомленні її витоків, проявів, наслідків для особистого життя та життя оточуючих, налагодженні гармонійного життя з родиною та в суспільстві, а також в усвідомленні того, що домашнє насильство - це порушення прав людини, яке карається відповідно до чинного законодавства.

Поділитися: