Очільники територіальних громад Волині зустрілися з головою НСЗУ Наталією Гусак

16.01.2024

Днями на Волині з робочим візитом перебувала голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

Під час зустрічі з очільниками медичних закладів області та керівниками волинських територіальних громад, учасником якої був Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, серед інших питань, пріоритетним стало обговорення реалізації державної програми «Доступні ліки» на місцях, логістичну доступність мешканців до аптек, які працюють за цією програмою, співпраця НСЗУ з місцевою владою щодо розширення інформування населення та доступності до цієї програми.

«Важливо, щоб кожен українець, який потребує ліків за програмою реімбурсації, знав про таку можливість та міг отримати ліки недалеко від дому. У 2023 року мешканцями Волині погашено 390 тисяч е-рецептів із 450 тисяч виписаних, тобто 86,7%. Це один з найвищих показників серед усіх областей, але все одно 13% рецептів залишились непогашеними», – відзначила голова НСЗУ Наталія Гусак.

Нагадаємо, наразі у програмі державного відшкодування «Доступні ліки» понад 500 найменувань медичних препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу, цукрового та нецукрового діабету, бронхіальної астми, епілепсії, розладів психіки та поведінки, хронічного обструктивного захворювання легенів, хвороби Паркінсона, імуносупресивні препарати, знеболювальні для паліативних хворих, а також тест-смужки для визначення рівня глюкози у крові, які хворі можуть отримати безоплатно або із частковою доплатою.

Перелік аптечних закладів Волині, які відпускають медикаменти за програмою «Доступні ліки», можна переглянути за посиланням https://volyn.2ua.org/dostupni_liky/.

Поділитися: