Оформити документи за кордоном: у яких країнах працює український «Паспортний сервіс»

27.02.2023

Державна міграційна служба України на своїй офіційній сторінці у Facebook поінформувала українців, що зараз вимушено перебувають за кордоном, у яких країнах вони можуть оформити собі українські паспортні документи.

«Через повномасштабну війну, розв’язану рф рік тому, за межами України опинилися кілька мільйонів наших громадян, значна кількість яких перебуває там взагалі без паспортних документів або з такими, термін дії яких вже закінчився. Це створює чималі незручності як для самих громадян, так і для органів місцевої влади», — йдеться у повідомленні.

За рішенням Уряду державне підприємство «Документ», що належить до сфери управління Державної міграційної служби України, продовжує реалізовувати експериментальний проєкт, спрямований на забезпечення українців за кордоном дійсними документами.

Тож на сьогодні завдяки спільним зусиллям ДМС, МВС та МЗС підрозділи «Паспортного сервісу» вже доступні у чотирьох містах Польщі (Варшава, Краків, Гданськ, Вроцлав), у Туреччині (Стамбул), у Словаччині (Братислава) та Чехії (Прага).

Там українці можуть отримати такі послуги:

  • оформленняID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого);
  • обмінID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обмін паспорта зразка 1994 року наID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);
  • одночасне оформлення закордонного паспорта таID-картки;
  • обмін посвідчення водія.
Поділитися: