Основне завдання Робочої групи – напрацювати план оптимальної мережі закладів освіти громади

28.12.2023

У міській раді відбулося ознайомче засідання Робочої групи з питань розроблення плану формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти Рожищенської територіальної громади під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергія Лясковського.

Члени Робочої групи, а це депутати міської ради, спеціалісти гуманітарного відділу та керівники освітніх закладів громади, обговорили проєкт Державного стандарту профільної освіти та зміни, які він пропонує. Зокрема, йшлося про профільне навчання у старшій школі.

Керівник гуманітарного відділу Ігор Кузава наголосив, що впровадження нового етапу освітньої реформи вимагає формування у громаді оптимальної мережі закладів освіти, висловив власне бачення шляхів цього копіткого процесу і запросив присутніх до обговорення.

Тому члени Робочої групи аналізували демографічну ситуацію в громаді і в окремих населених пунктах, стан економіки громади, освітніх ресурсів, географічне розташування освітніх закладів, логістику, контингенти шкіл, освітні потреби населення.

Які школи стануть ліцеями та з яким профілем, а які заклади освіти вчитимуть тільки з 1 до 4 класу або з 5 до 9 – ці питання мають розв’язати місцеві органи влади та засновники шкіл до 1 вересня 2024 року, затвердивши плани сформованих мереж.

Поділитися: