Пам’ятні дошки загиблим односельцям відкрили у Переспі та Літогощі

22.11.2023

21 листопада, в День Гідності і Свободи, у навчальних закладах Переспівського старостинського округу - КОЗЗСО «Переспівський ліцей» та КЗЗСО "Літогощанська гімназія" відбулося відкриття меморіальних дошок землякам, полеглим Героям, які віддали своє життя за територіальну цілісність України.

У Переспі односельці вшанували загиблих Матвія Оверчука, Арсена Заруцького, Ігоря Козачука та Павла Лавренюка, У Літогощі – Дмитра Пержила.

Було багато хороших спогадів про Героїв у мирному житті, бо усі вони були патріотами рідної землі, усі прагнули жити у вільній та незалежній Україні.

Проходить час, але він не зменшує болю родин від важкої та безповоротної втрати. Тож найщемливіший момент – відкриття рідними пам’ятних знаків. Сльози, біль і смуток. А ще – велика надія на те, що смерті Героїв, які своєю мужньою боротьбою писали новітню історію нашої державності, не будуть марними.

Пам'ять про земляків-односельчан має жити у наших серцях вічно. Ми, дорослі, маємо передавати її юному поколінню. І саме пам’ятні знаки на фасадах навчальних закладів будуть постійним нагадуванням про той героїчний подвиг наших полеглих Героїв заради мирного майбутнього України.

Вічна пам'ять і шана лицарям Небесного війська!

Поділитися: