Патріотичний флешмоб та вшанування Героїв: як у Рожищенській громаді відзначили День Державного Прапору України

24.08.2022

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України у Рожищі відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України у сквері біля пам’ятного знаку Борцям за волю та незалежність України.

Офіційний захід розпочався з хвилини мовчання. Ведуча Оксана Пашковська закликала присутніх вшанувати пам'ять захисників та захисниць України, мирних жителів, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Як і у мирний час, родзинкою урочистостей став виступ вихованців зразкового ансамблю танцю «Росинка» (керівник Алла Ковальчук). На фоні синьо-жовтого прапору талановиті артисти та артистки виконали патріотичний флешмоб під пісню Тараса Петриненка «Прапор України».

Почесне право підняти Державний прапор України надали випускницям Рожищенського ліцею №4 Ганні Повх та Рожищенського ліцею №1 Анастасії Чухрай, які підкорили Національний мультипредметний тест своїми максимальними результатами. Відтак під позивні Гімну України гордість громади й підняли державний стяг.

До присутніх звернувся міський голова Вячеслав Поліщук, який наголосив, що неодмінно нас чекає велика перемога і синьо-жовтий стяг замайорить над усіма нині окупованими територіями.

Протягом урочистостей звучали патріотичні пісні у талановитому виконанні артисток КЗ «Центр культурних послуг» Надії Козій, Оксани Брилевської та Марії Дужук.

На жаль, це свято вся Україна відзначила в умовах війни. Наш український прапор - окроплений сльозами та освячений кров’ю героїв, що борються за Незалежність нашої країни. Зі стягом, схованим біля серця, йдуть в бій українські захисники. Багато хто поклав голову за мирне життя майбутніх поколінь.

Аби вшанувати загиблих Героїв з Рожищенської громади, міський голова Вячеслав Поліщук, його заступник Сергій Лясковський та секретар Рожищенської міської ради Надія Зінгель поклали квіти на могили захисників у Рожищі (Олександр Плоцедим, Олександр Токарський, Микола Мороз, Олександр Шевчук, Олег Бринза, Володимир Коваленко), Дубищі (Віталій Сидорчук, Віктор Шершень), Оленівці (Микола Солодов), Пожарках (Валентин Костюк), Топільні (Андрій Поліщук, Ярослав Левківський), Соколі (Руслан Єлізар’єв) та Мирославці (Матвій Оверчук).

Поділитися: