Пісочна терапія допомагає опанувати емоції

05.04.2023

Осередок психологічної підтримки діє при комунальній установі «Центр соціальних служб Рожищенської міської ради» від початку російської збройної агресії проти України.

Тут проводиться робота психолога як з дорослими, яким довелося пережити страхіття війни, так і з дітьми.

Сьогодні одним з найбільш популярних методів психологічної допомоги дітям є пісочна терапія. Такі заняття діти сприймають з великим захопленням.

Пісок - це надзвичайно цікавий і загадковий матеріал. Він здатний знімати нервову напругу, покращувати настрій викликати найрізноманітніші асоціації.

Пісочниця - ідеальне розвиваюче середовище, де можна творити без страху, що-небудь зламати або зіпсувати. Пісок має чудову властивість «заземляти» негативну психічну енергію і є прекрасним психопрофілактичним засобом.

Гра з піском допомагає дітям без слів виразити свої відчуття, емоції, переживання - тобто те, що для них виразити буває складно.

На таких заняттях дітки здійснюють справжню подорож у свій внутрішній світ, навчаються опановувати свої емоції, розвивати творчі вміння. Дитина в процесі пісочної гри виражає свої найглибші емоційні переживання, звільняється від страхів і пережите не розвивається в психічну травму. Заняття з піском допомагає налаштувати психіку дитини на позитив та знизити рівень тривожності.

Поділитися: