Покладання квітів та підняття прапора: у громаді відзначили День Української Державності

28.07.2022

Урочисте підняття Державного Прапору України з нагоди Дня Української Державності відбулося у сквері біля пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України».

Працівники Рожищенської міської ради та громадськість вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників України та взяли участь у церемонії підняття українського стяга.

Урочисте підняття Державного Прапору України
Урочисте підняття Державного Прапору України

До присутніх звернувся Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук:

«Сьогодні ми маємо не одне свято, а декілька хороших свят: свято Володимира, князя нашого Великого, свято Хрещення Київської Русі та День Української Державності. В Україні завжди були вороги і не давали їй розвиватися. Завжди щось крали, завжди забирали, але саме запеклий ворог той, який краде історію, культуру, той який краде традиції. Через це ряд поколінь наших не знали славетної історії України, або не хотіли її знати.

А почалася вона з хрещення Русі, коли наші слов’янські народи об’єдналися та створили наймогутнішу державу на континенті Європи. Потім у нас відбувалися події культурного розвитку, сплеску, європейського становлення нашої держави. А саме, в нас виникла писемність, в нас створювалися конституції, права, в нас будувалася демократична держава яку ми маємо сьогодні.

І нині ми боремося далі: за нашу історію, за нашу землю, за нашу вольність та демократію. Тому маємо бути єдині, в єдиному поклику з Божою поміччю маємо здолати всі негаразди і збудувати та підняти тисячолітню велич Київської Русі. Все заради того, аби українці жили щасливо, мирно, спокійно на своїй Богом даній, славетній землі. Вірю, що все буде Україна. Вірю, що з нами Бог. Слава Україні!».

Покладання квітів до пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України»

Патріотичні пісні про любов до України, її тернистий шлях становлення та славний український народ линули від вокалістів КЗ «Центр культурних послуг».

До слова, цьогоріч українці вперше відзначають День державності. Ідею його святкування у день хрещення Київської Русі-України 28 липня запропонував торік Президент Володимир Зеленський. Точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва (482 рік), столиці Київської Русі й сучасної України.

Поділитися: