Помолилися та згадали загиблих захисників України

29.08.2023

У День пам’яті захисників України біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України зібралися представники влади, громадськості, рідні загиблих у російсько-українській війні, аби віддати шану воїнам уже Небесного Легіону.

Хвилиною мовчання згадали тих щирих патріотів, котрі на вівтар свободи та незалежності України поклали власні життя.

Згодом відбулася міжконфесійна панахида за упокій загиблих Героїв за участю священників Православної Церкви України, Української Греко-Католицької та Римо-католицької Церков.

Щемливі музичні патріотичні твори у виконанні солістів КЗ «Центр культурних послуг» тремтливою ноткою болю токнулися серця кожного учасника заходу, бо наша громада втратила вже чимало Героїв, а це наші рідні, знайомі, товариші, сусіди. Тому й відлунює у душі кожного цей біль війни.

Звертаючись до присутніх, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук згадав історію цієї болючої та пам’ятної дати, полеглих у Іловайській трагедії у 2014-му та Героїв сучасності, які загинули після повномасштабного вторгнення, та закликав усіх до єдності. Бо в єдності – наша сила. В єдності – запорука Перемоги.

Завершився захід покладанням квітів до пам’ятного знака полеглим за волю та незалежність України.

Поділитися: