Пом'янули жертв Голодоморів

25.11.2023

Приєднатися до Загальнонаціональної хвилини мовчання та пом’янути мільйони людей, убитих голодом, у 90-ту річницю Голодомору, на головній площі Рожища надвечір 25 листопада зійшлися ті, кому небайдужа пам'ять предків, правдива історія своєї держави, хто гордиться тим, що він - українець - нащадок незламного і мужнього народу, який боровся і бореться за свою волю та незалежність.

"Минуло дев'яносто років з тих страшних подій, коли росія свідомо нищила наш народ, сьогодні ми згадуємо жертв тих голодних років, згадуємо і нинішніх жертв, бо знову ведемо боротьбу за свою незалежність. Знову росія брехнею намагається виправдати свої загарбницькі наміри. Але сьогодні українці знають правдиву історію своєї держави і не дадуть ворогові заволодіти Україною. І наша сила перед ворогом - у нашій єдності. Ми ніколи не здамося і не підкоримося російським окупантам. Їм не вдалося зруйнувати український дух тоді, дев'яносто літ тому, вистоїмо та переможемо ми і нині!", - наголосив, звертаючись до присутніх, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Священнослужителі відслужили молебень за душі тих, хто помер у роки Голодомору, і разом з присутніми запалили символічні вогники пам'яті.

Вічна памʼять усім жертвам Голодомору-геноциду!

Вічна вдячність усім, хто боровся й бореться за свободу і майбутнє України, за життя нашого народу.

Поділитися: