Поновлено позапланові перевірки у сфері житлово-комунальних послуг

26.07.2024

Уряд ухвалив постанову № 261 від 08.03.2024 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 та від 3.05. 2022 № 550», згідно з якою Держпродспоживслужба може здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини.
Відповідно до статті 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» однією із підстав для проведення позапланового заходу є звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності). Позаплановий захід у такому разі здійснюється Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області за наявності погодження Державної службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Подати звернення до Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області можна використовуючи один із таких способів:
- заповнити форму на вебпорталі за посиланням http://voldpss.gov.ua/feedback/;
- написати листа на електрону пошту post@voldpss.gov.ua або в паперовому вигляді на поштову адресу: 43020, вул. Поліська Січ,10, м. Луцьк;
- подати усне звернення на особистому прийомі громадян, графік якого розміщено на вебпорталі за посиланням http://voldpss.gov.ua/page/osobystyi-pryiom-hromadian/

Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування