Представники Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провели тренінг для членів Громадської ради

17.03.2023

Представники Волинського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» продовжують надавати всебічну консультативну та менторську допомогу громадам-партнеркам задля налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, підвищення рівня та якості життя на території громади, ефективної комунікації між мешканцями та владою.

Одним з інструментів співпраці влади і громади є Громадська рада - дорадчо-консультативний орган, який створили при Рожищенській міській раді.

З метою ефективної організації роботи новоствореної Громадської ради спеціаліст із залучення громадськості до прийняття рішень Анатолій Левчук та керівниця Волинського регіонального офісу Проєкту USAID/ГОВЕРЛА Ірина Бойко провели тренінг для членів цього консультативно-дорадчого органу.

У ході спільної роботи учасники зустрічі окреслили розуміння того, чим займається Громадська рада, намагалися визначити своє місце у цьому процесі, звірили напрацьовані індикатори роботи Громадської ради, обговорили етапи розвитку команди, бо саме злагоджена командна співпраця може привести до результативності та дієвості дорадчого органу.

Цікавою та пізнавальною була робота в командах, яка демонструвала не лише уміння чути своїх колег, а й навчала презентувати та відстоювати власну думку.

На завершення зустрічі напрацювали спільні кроки подальшого розвитку Громадської ради, яка має стати прикладом дієвої співпраці громадськості та влади на шляху розвитку громади.

Поділитися: