Про роботу Рожищенської РО ТЧХУ звітували на сесії міської ради

27.11.2023

За пропозицією обранців Рожищенської громади на сесії міської ради заслухали звіт про роботу Рожищенської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

З основними показниками за напрямками діяльності цієї гуманітарної організації депутатів ознайомив голова РО ТЧХУ Микола Варшава.

Зокрема, він зауважив, що допомога, яка надається організацією, спрямована, щонайперше, на вразливі категорії населення (внутрішньо переміщені особи; громадяни з інвалідністю; багатодітні сім’ї; сім’ї загиблих та безвісти зниклих військовослужбовців; одинокі громадяни).

З початку 2023 року Рожищенською організацією ТЧХУ видано гуманітарної допомоги 1187 представникам вразливих верств населення на суму більше 1 млн. гривень.

На постійній основі в організації функціонує Банк одягу, послугами якого скористалося близько 700 осіб. Також організовано роботу майстерні з відновлення та ремонту одягу.

Для підтримки вразливих категорій населення, зокрема ВПО, здійснюються прийоми громадян Мобільною медичною бригадою. Протягом цього року в Рожищенській територіальній громаді надано 1315 особам медичних послуг та видано 23 468 медичних препаратів (таблеток, капель та витратних матеріалів тощо).

Одним з основних напрямків роботи є програма «Догляд вдома», яка спрямована на допомогу одиноким людям похилого віку, людям з інвалідністю, які потребують сторонньої допомоги. Під опікою соціальних працівників організації за програмою «Догляд вдома» знаходиться семеро людей похилого віку, одиноких людей, людей з інвалідністю.

Рожищенською РО ТЧХУ веде активну проєктну діяльність. Зокрема, в рамках проєкту BraVo було реалізовано 3 міні-гранти на загальну суму 350 тис. грн.:

- «Подаруй дитині надію» (в НРЦ закуплено реабілітаційне обладнання);

- «Нове життя для одягу» (закуплено швейне і пральне обладнання);

- «Територія чистоти» (закуплено обладнання для прибирання).

Надійними соціальними партнерами, за словами Миколи Варшави, у питаннях психосоціальної підтримки населення, популяризації знань щодо надання першої медичної допомоги, проведення різноманітних спільних акцій підтримки вразливих категорій населення стали для районної організації ТЧХУ КУ «Центр соціальних послуг» Рожищенської міськради, 3-я державна пожежно-рятувальна частина Головного управління ДСНС України у Волинській області та КУ “ Молодіжний центр”.

Організація продовжує активну співпрацю з партнерами та працює над залученням нових волонтерів.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук подякував колективу Рожищенської районної організації Товариства Червоного Хреста України за дієвість та активну роботу у питаннях допомоги вразливим верствам населення громади, побажав і надалі плідної співпраці в питання соціального захисту тих громадян, хто сьогодні потрапив у складні життєві обставини.

Поділитися: