Проблема домашнього насильства в громаді: шляхи вирішення

16.04.2024

У міській раді відбулося засідання Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми на території населених пунктів Рожищенської міської територіальної громади.

Провів засідання заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Лясковський.

Про соціальну роботу з кривдниками, зокрема, реалізацію програми для кривдників, присутніх інформував директор Центру соціальних служб Олег Шварцкоп.

Олег Юрійович зазначив, що в громаді на постійній основі ведеться робота щодо запобігання та протидії домашньому насильству, адже в час війни ця проблема загострилася. Проходження корекційної програми особою, яка вчиняє насильство в сім’ї, є однією з запроваджених форм соціальної роботи з кривдниками. Цю корекційну програму, спрямовану на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної психологічної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків минулоріч проходило троє жителів громади. З початку цього року на проходження комплексу корекційних заходів програми направлено ще двоє кривдників.

Старший дільничний Рожищенського відділку поліції Віталій Доля акцентував увагу на тому, що з початку 2024 року працівниками поліції опрацьовано 19 випадків домашнього насильства, складено протоколи та винесено тимчасові заборонні приписи кривдникам. До слова, домашнє насильство вчиняли як чоловіки (у переважній більшості), так є й випадки, коли в ролі кривдника виступали жінки.

Про превентивні заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству, які реалізуються освітніми закладами громади, розповів представник гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Віталій Книш.

Підводячи підсумки засідання Координаційної ради, учасники зустрічі намітили ряд спільних заходів задля активізації роботи в цьому напрямку.

Поділитися: