Привітали з Всеукраїнським днем бібліотек

29.09.2023

29 вересня, напередодні професійного свята, у читальному залі Рожищенської бібліотеки-філії для дітей панувала святкова атмосфера, бібліотечні працівники громади приймали вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

З професійним святом бібліотекарів привітала депутатка Волинської обласної ради Оксана Філіпчук. Оксана Романівна подякувала працівникам бібліотек за плідну працю у благородній просвітницькій справі, а також передала вітальні слова від народного депутата України Вячеслава Рубльва та побажала винуватцям свята життєвої наснаги, натхнення та вдячних читачів. А ще - подарувала нові книги з історії України та історії Волині.

Долучилися до привітань і заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Лясковський та начальник гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Ігор Кузава.

Вітаючи бібліотекарів, Сергій Лясковський зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення книгозбірні громади стали не просто інформаційними та культурно-освітніми, а й волонтерськими осередками, де плетуть маскувальні сітки, розмальовують уламки зброї, збирають допомогу для військових, за що бібліотекарям окрема вдячність.

Тож за відданість обраній професії, активне реагування на виклики військового часу та з нагоди професійного свята Грамотами нагородили працівників бібліотек-філій з Дубища та Пожарок Марію Лебедич та Валентину Захарчук, Рожищенської бібліотеки-філії для дітей - Тетяну Панасюк та Оксану Глинюк, провідного бібліотекаря КУ "Публічна бібліотека" Рожищенської міської ради Любов Плохотюк.

Напередодні найкращих бібліотекарів відзначали в області. Тож Подякою голови Волинської обласної державної адміністрації нагородили бібліотекаря з питань інформатизації і соціокультурної діяльності КУ "Публічна бібліотека" Рожищенської міської ради Неонілу Антонюк.

Поділитися: