Реалізація спільного транскордонного проєкту в дії: перші кроки

02.07.2024

Днями делегація Рожищенської громади відвідала з робочим візитом Грубешівський повіт (Республіка Польща).

Мета візиту - підписання партнерської угоди між медичними закладами Грубешівського повіту та Рожищенської громади щодо реалізації спільного транскордонного проєкту в сфері реабілітації у рамках Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

Цей напрямок надання послуг особливо актуальний сьогодні, адже реабілітації потребують і ті мешканці громади, яких спіткала хвороба у мирному житті, і наші військові.

Нагадаємо, проєкт транскордонного співробітництва "Здорові та підтягнуті мешканці Грубешівського повіту та Луцького краю", який передбачає співпрацю Рожищенської багатопрофільної лікарні Рожищенської міської ради та Незалежного комплексу громадської охорони здоров'я в Грубешові щодо надання реабілітаційних послуг, був відібраний серед інших двадцяти проєктів-переможців та отримав співфінансування від ЄС.

Наближення якісних реабілітаційних послуг до жителів громади - одне з пріоритетних завдань місцевої влади на сьогодні. І саме участь у цьому транскордонному проєкті з фінансовою підтримкою Європейського Союзу дасть змогу зорганізувати надання таких послуг на базі Рожищенської багатопрофільної лікарні.

Перші кроки зроблено, прямуємо до мети!

Поділитися: