Різдвяний подарунок Рожищенській громаді та українським захисникам передали польські благодійники

26.12.2022

Наші польські друзі - мешканці гміни Kamienna Góra - як і обіцяли, у переддень Різдва Христового передали Рожищенській громаді нову партію гуманітарної допомоги. Аби допомогти долати виклики воєнного часу, пов'язані з проблемами у електропостачанні, на зібрані кошти поляки придбали нам в якості благодійної допомоги потужний генератор. Окрім цього, закупили ще продукти харчування, медичні засоби, білизну, термоодяг, спальні мішки.

«Місію виконано!» - написала на своїй сторінці у соціальній мережі заступниця війта гміни Малгожата Бушкєвіч. Саме вона передала гуманітарний вантаж секретарю Рожищенської міської ради Надії Зінгель та волонтеру Вірі Шварцкоп, котрі доправили його в Україну. А ще подякувала усім донорам - жителям комуни Kamienna Góra: «Завдяки вашій жертовності ми змогли підтримати наших сусідів у боротьбі за свободу».

Особливий подарунок – солодощі та смачне імбирне печиво - Малгожата Бушкєвіч презентувала батальйону рожищенських бандерівців, адже вражена стійкістю та патріотичним духом юних українців.

Жителі Рожищенської громади в особі голови міської ради Вячеслава Поліщука щиро дякують сусідам-полякам: «Вітаємо жителів гміни з Різдвяними святами і дякуємо за розуміння, за небайдужість до ситуації, яку нині переживають українці, за надану допомогу, за вагому підтримку у боротьбі проти російського агресора. Польща вчергове простягнула Україні руку допомоги. Вкотре ми маємо змогу переконатися, хто насправді наш вірний друг та союзник у цій жорстокій війні. Бо це не просто боротьба українців за свою державу, за волю та бажання жити у єдності з європейськими країнами. Це боротьба за увесь європейський світ, за цінності добра та свободи, на які зазіхає агресор. Віримо у силу новонародженого Богонемовляти, у перемогу добра над злом, і наближаємо мир у солідарності з братами поляками».

Потужний генератор, подарований польськими благодійниками, буде використаний для забезпечення життєдіяльності та безперебійної роботи основних об'єктів критичної інфраструктури у разі виникнення аварійних ситуацій, бо в умовах відключень електроенергії маємо бути готовими до будь-яких викликів. Інший гуманітарний вантаж волонтери ГО «Самооборона м. Рожище» доправлять нашим військовим.

Поділитися: