Рожище відзначило 702-гу річницю своєї історії

24.06.2024

З нагоди Дня міста 23 червня у Рожищі проходили благодійні заходи з метою підтримки Збройних сил України.

У мирний час традиційно на Зелені свята наше місто гучно святкувало іменини.

У час війни, як зазначив у своєму виступі міський голова Вячеслав Поліщук, не до святкувань. Тому й вирішили відзначити наступну сторінку історії рідного міста благодійними заходами на підтримку наших захисників. Бо лише завдячуючи їм, живемо у відносному спокої.

Мелодійно та професійно звучали музичні композиції у виконанні духового оркестру «Сурми» з Пожарок, ніби закликаючи містян на відкриття благодійного культурно-мистецького заходу «Місто, що зігріває серця».

З вітальним словом та щирими побажаннями звернувся до учасників заходу міський голова Вячеслав Поліщук. А згодом, за традицією, відбулася спільна міжконфесійна молитва за мир в Україні.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про загиблих у російсько-українському протистоянні земляків та усіх українців, чиє життя відібрала ця страшна війна.

Та незважаючи на складнощі та виклики воєнного часу, громада живе, працює, розвивається. Сьогодні ми можемо гордитися успіхами наших школярів та юних спортсменів, вихованців рідноманітних гуртків позашкілля. Здібні юні рожищани – наша надія на успішний розвиток громади у майбутньому.

Переможців обласних та всеукраїнських олімпіад, конкурсів та спортивних змагань нагородили депутатка Волинської обласної ради, помічниця народного депутата України Вячеслава Рубльова Оксана Філіпчук та міський голова Вячеслав Поліщук. Також відзначили найкращих педагогів.

Номінації нагородження перепліталися з концертними номерами програми «Дитинство не втрачай!» від вихованців КЗПО «Рожищенський будинок дитячої творчості».

Пізніше творчий марафон продовжила патріотична концертна програма «Хай в серці кожної людини живе любов до України» від викладачів та вихованців КЗ «Рожищенська музична школа».

Володарем титулу та кубка «Найкращий учень громади» цьогоріч став випускник 9 класу Рожищенського ліцею №3 Владислав Миронюк, а «Кращий спортсмен» - Максим Матвійчук.

Кожен, хто завітав у цей день на свято, міг знайти собі справу до душі. Чимало відвідувачів зібрала мистецька локація «Містечко народних майстрів» від КЗ «Центр культурних послуг», зосереджено та з цікавістю розглядали містяни виставку-інсталяцію «Рідний край тобою я живу від КЗ «Публічна бібліотека Рожищенської міської ради». Ті, хто цікавиться історією рідного міста, могли дізнатися щось новеньке для себе на локації «Знайоме і не знайоме місто», представленій Рожищенським історико-краєзнавчим музеєм.

За відповідний донат для ЗСУ усі охочі могли посмакувати смачним кулішем.

Поринути у вир традицій святкування Івана Купала допомогло учасникам свята театралізоване дійство «Ой на Івана, ой на Купала» з Мавкою, Водяником та Русалками.

Гучні оплески глядачів викликав колоритний виступ гурту «Сокілська родина».

Вражали різноманіттям і представлені локації для наймолодших жителів міста. Діти смакували солодкою ватою та тішилися бульбашковим шоу від КЗПО «Рожищенський БДТ», оглядали поліцейський та пожежний автомобілі, брали участь у різноманітних майстер-класах.

Патріотичну концертну програму представили жителям міста творчі колективи та окремі виконавці КЗ "Центр культурних послуг".

Тішили глядачів виступами і запрошені колективи.

Загалом під час проведення благодійних заходів у День міста вдалося зібрати понад вісімнадцять тисяч гривень, які передадуть нашим військовим.

Поділитися: