Рожищенська громада провела в останню земну дорогу загиблого земляка Євгена Куденьчука

01.06.2023

Клята війна забирає найкращих - дітей нашого народу, цвіт нації, тих, чиє життя було ще попереду, тих, хто міг би принести багато корисного для своєї держави.

Євген Куденьчук загинув 28 травня 2023 року, відважно боронячи територіальну цілісність та незалежність України поблизу населеного пункту Лиман Перший Куп'янського району.

Загиблому Євгену Куденьчуку було лише двадцять. Це час мрій, сподівань, пізнання дорослого життя.

Євген був дорослим не за роками, тож вибрав у житті справжню чоловічу стежину - став контрактником Збройних сил України.

І віддав за Батьківщину найдорожче - власне життя.

Попрощатися із загиблим прийшли рідні, близькі, друзі, однокласники, військовослужбовці, представники влади, духовенство та мешканці громади.

У пам’яті близьких, друзів Євген назавжди залишиться патріотом, добрим другом, надійним побратимом.

"Він ніколи не ховався за чужими спинами, коли потрібно було допомогти, хоч був наймолодшим. Дуже хотів перемоги. Боровся за всіх нас, щоб захистити свою землю від навали ворогів", - наголошують побратими загиблого.

Щирий, компанійський, добрий, надійний - так характеризували загиблого Героя його колишні однокласники з міської школи #3 та Княгининівського ліцею.

Добрим господарем називає Євгена його згорьована ненька. Закам’яніло від розпачу серце батька, він втратив наймолодшого сина, свою надію і опору. У скорботі вся велика родина загиблого, де батьки завжди навчали дітей бути один за одного, допомагати і дбати про братів та сестер.

Велелюдною процесією востаннє від рідного дому провели Героя до храму Архістратига Михаїла, де відбулося відспівування загиблого захисника України.

Навколішки зустрічали рожищани траурну процесію, яка прямувала до місця останнього спочинку Героя - на Алею Слави міського кладовища.

Дорогою ціною для нашої держави дається мирне життя. Вклоняємося твоєму подвигу, Євгене, дякуємо за оборону України і всіх нас! Дякуємо батькам за гідне виховання сина.

Вічна пам’ять Євгену Куденьчуку та всім, хто поклав життя за Україну!

Під гучні постріли та звуки військового оркестру рідна рожищенська земля прийняла тіло Героя.

Нині він знову у строю, у строю захисників Небесного легіону.

Поділитися: