Рожищенська громада пройшла відбір проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

16.09.2021
Рожищенська громада пройшла відбір проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Відбувся перший відбір Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

На Волині серед тридцяти претендентів відбір пройшли Рожищенська, Любешівська, Володимир-Волинська, Боратинська, Горохівська, Ківерцівська, Вишнівська, Локачинська, Шацька, Зимнівська громади.

«Вітаємо десять громад Волинської області з успішним проходженням відбору! Дякуємо всім учасникам, які взяли участь у відборі і нагадуємо, що Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» працюватиме на національному та місцевому рівнях заради розвитку всіх громад, тому для вас будуть нові можливості для партнерства», – повідомили організатори на своїй сторінці у Facebook HOVERLA / проєкт USAID в Україні.

Нагадаємо, фахівці міської ради спільно з активістами ще з липня працювали над пріоритетними напрямками розвитку Рожищенської громади, які планують частково зреалізувати в рамках проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Довідково: Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», який співпрацює з Міністерством розвитку громад та територій України, сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» має цілі:

1. Сформована ефективна правова основа для здійснення децентралізації, включаючи секторальну та фіскальну.

2. Територіальні громади, які здатні реалізовувати нові повноваження, включаючи управління персоналом, адміністрування і фінансову прозорість.

3. Покращена якість послуг.

4. Побудована система, яка забезпечує належне фінансування регіональних органів влади (області, району та територіальних громад).

5. Зміцнені інструменти місцевого економічного розвитку.

6. Побудована більш ефективна співпраця органів влади різних рівнів.

7. Підвищена обізнаність й участь громадян у бюджетуванні, плануванні та прийнятті рішень щодо надання послуг в громадах.

Поділитися: