Рожищенська громада розпочала напрацювання щодо розробки комунікаційної стратегії

24.06.2024

Відбулася перша стратегічна сесія спеціалістів Рожищенської міської ради на чолі з міським головою Вячеславом Поліщуком з експертами проєкту «Комунікаційні стратегії для територіальних громад», який реалізує ГО «ІнтерньюзУкраїна» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Комунікація влади та громади - двосторонній процес. Тож налагодження дієвого зворотного зв’язку між органами місцевого самоврядування і жителями громади допоможе підвищити рівень довіри до органу місцевого самоврядування, залучити громадян до прийняття важливих рішень, зробити комунікацію доступною та зрозумілою для мешканців громади.

Від рівня його налагодження, дієвості зворотнього зв’язку в значній мірі залежить рівень довіри громадян до органу місцевого самоврядування, залучення людей до прийняття важливих рішень.

Напрацювання комунікаційної стратегії допоможе зробити процес комунікації ОМС та жителів громади не просто якісним, а системним та продуманим.

Тож на першій онлайн сесії разом із фахівцями проєкту було обговорено стратегічні та комунікаційні цілі на 2025-2027 роки, визначено сильні та слабкі сторони комунікації в громаді, наявні та можливі канали для поширення інформації, питання цільових аудиторій як споживачів інформації та інше.

Головний маседж зустрічі: задля успішної та якісної комунікації, спрямованої на розвиток громади, крім інформування, влада повинна спілкуватися з жителями, вивчати громадську думку, аби процес був зворотнім.

Проєкт «Комунікаційні стратегії для територіальних громад» реалізується ГО «ІНТЕРНЬЮЗ-УКРАЇНА» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього проєкту не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США».

Поділитися: