Рожищенська громада віддала останню шану загиблому Володимиру Войтюку

01.04.2024

1 квітня тужлива мелодія "Плине каче" знову розриває місто і серце кожного, хто прийшов віддати останню шану загиблому землякові, молодшому сержанту Володимиру Володимировичу Войтюку.

У центрі міста Героя зустрічали навколішки та з квітами у руках. Хтось ледве стримував сльози, хтось плакав, хтось тяжко зітхав, схиливши голову, бо втратили ще одного українського сина, хороброго та мужнього воїна.

З першого дня повномасштабного вторгнення як справжній чоловік та воїн Володимир Войтюк став на захист своєї родини та України. Командир стрілецького відділення 417 стрілецького батальйону 33-ї Окремої механізованої бригади Володимир Войтюк разом зі своїми побратимами утримував ворога на Запорізькому напрямку.

Два місяці тому зв'язок родини з військовим перервався, Володимира Войтюка визнали безвісти зниклим.

Рідні вірили та надіялися, що найрідніша людина жива, але дива не сталося. За офіційними даними молодший сержант Володимир Войтюк загинув 30 січня 2024 року в районі населеного пункту Новодарівка Пологівського району Запорізької області. А сьогодні на щиті востаннє повернувся у рідне місто.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Провести загиблого захисника України в останню путь прийшли рідні та знайомі, представники влади, жителі громади, бо біль втрати нашого земляка - це спільне горе.

Відспівали Героя у храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Опісля траурна процесія під звуки військового оркестру вирушила до місця останнього спочинку загиблого - на Алею Слави міського кладовища.

Востаннє нашому земляку та мужньому воїну Володимиру Войтюку віддали військові почесті. Рідним Героя вручили Державний Прапор України, яким була покрита домовина. На честь солдата тричі пролунав стрілецький салют і рідна земля прийняла його тіло в свої холодні обійми…

Третє поховання загиблого Героя за кілька днів у громаді. Маємо розуміти, якою дорогою ціною дається нам кожна хвилина мирного життя і допомагати та підтримувати наших захисників щодня.

Вічна пам'ять Героєві Володимиру Войтюку - воїну Небесного Легіону, котрий віддав за нас найдорожче - власне життя!

Поділитися: