Рожищенська громада зустріла 31-й день Незалежності «Молитвою за Україну». ВІДЕО

24.08.2022

Уже традиційно ранок 24 серпня у Рожищенській громаді зустріли підносячи молитву до Господа за перемогу, за справедливий і міцний мир в Україні.

На жаль, в Україні 8 рік підряд йде війна. Шість місяців, як росія повномасштабно вдертися на територію нашої держави. Ці пів року війни принесли біль, втрати й незламну віру в перемогу. З усвідомленням того, що ціна свободи – висока.

У 31-шу річниці Дня Незалежності України у рожищенських храмах духовенство ПЦУ помолилось за наших мужніх воїнів, новітніх героїв, які захищають нас на фронті, щоб Бог беріг їх та допомагав у битві за правду і волю, за спокій душ тих, хто віддав своє життя за Україну, за невинних мирних громадян нашої держави, замордованих російськими окупантами.

Духовенство просило Бога зцілити поранених, допомогти біженцям та вимушеним переселенцям та людям, які зустрічають цей святковий день в умовах окупації, в кайданах полону і несправедливого ув’язнення, щоб Господь охоронив і оберігав їх, захищав від злоби душогубів та привів до свободи.

Віряни дякували Богу за здобуття Україною Незалежності та свободи. І сьогодні по-особливому щемливо линула в небеса «Молитва за Україну», яку люди виголошували стоячи на колінах.

З вітальними словами звернувся до своєї громади міський голова Вячеслав Поліщук. Він закликав людей не впадати у відчай, вірити у майбутню перемогу, бо «Україна – самостійна, вільна, неподільна держава! І буде такою завжди!».

Не обійшлося цього дня й без нагород. Звісно, найбільша слава та слова пошани нині линуть для наших захисників та захисниць, волонтерів та волонтерок. Але їх в громаді так багато, що виділити когось одного неможливо й не правильно. Тому ми низько вклоняємося кожному та кожній, бо їхня праця неоцінена та надважлива. Вони творять історію, вони – це Україна.

Оскільки цього року не відзначали професійних свят, то міський голова Вячеслав Анатолійович вручив Грамоти працівникам комунальних служб громади, які займаються життєзабезпеченням громади під час війни та медикам, людям, які попри пандемію гідно виконували свої професійні обов’язки та постійно стоять на варті здоров'я і життя рожищан.

Відтак, Грамоти за сумлінне ставлення до виконання функціональних обов’язків, високу професійну майстерність, професіоналізм та особистий внесок у розвиток житлово-комунального господарства отримав начальник дільниці будинкоуправління ПЖКГ Олег Білецький та машиніст КНС ПЖКГ Микола Гапонюк, водії сміттєвоза КП «Дільниця благоустрою» Віктор Чміль та Євген Солоха, машиніст водопідготовки та машиніст КНС КП «Дубищенське ЖКГ» Петро Тананайко й Олександр Панасюк.

Грамотами за високопрофесійну діяльність, значний внесок в забезпечення надійного медичного обслуговування населення територіальної громади нагородили лікаря приймального відділення КП «Рожищенська багатопрофільни лікарня» Андрія Філюка та лікаря-педіатра Рожищенської АЗПСМ №2 КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Любов Білевич.

Через війну та задля безпеки людей в Рожищенській громаді скасували усі святкові заходи. Тому працівники КЗ «Центр культурних послуг» записали концертну програму, аби потішити серце кожного земляка патріотичними піснями у яких переплелися історія творення України, її багатство та краса. А ще – віра у велику перемогу над одвічним ворогом українського народу – московською ордою.

Поділитися: