Рожищенська районна організація Товариства Червоного Хреста України 2 квітня приймала делегатів Німецького Червоного Хреста

03.04.2024

Рожищенська районна організація Товариства Червоного Хреста України 2 квітня приймала делегатів Німецького Червоного Хреста Кейт Турон, Анук Шептен та Роман Лаґньєре.
Метою візиту було обговорення реагування організації при надзвичайних ситуаціях, що можуть виникнути в результаті бойових дій, стихійного лиха, техногенних катастроф та викликами, з якими може стикнутися організація, а також шляхи їх подолання.
На зазначену зустріч було запрошено заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Лясковського С.Ю. та заступника начальника 1 - го пожежно-рятувального загону 3-ї державної пожежно-рятувальною частини головного управління ДСНС України у Волинській області Тарасюка Ю.Ф.
Голова Рожищенської РО ТЧХУ Варшава Микола поінформував учасників про співпрацю та взаємодію Червоного Хреста України з органами місцевої влади та ДСНС, представлено склад оперативного штабу реагування на надзвичайні ситуації Рожищенської РО ТЧХУ, а також про алгоритм дій інформування та реагування при виникненні надзвичайних ситуацій.
Зустріч була цікавою та продуктивною, яка націлена на надання допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях в результаті бойових дій, стихійного лиха, техногенних катастроф.
Слід зазначити що, на даний час в Україні існує високий рівень потенційних загроз життю та здоров’я кожного Українця. В таких умовах важливо налагодити взаємодію між екстреними службами та цивільним населенням саме в підвищенні рівня інформування пересічних українців, а також підтримки та допомоги людям, які постраждали від надзвичайних ситуацій.
Червоний Хрест України спільно з ДСНС, органами державної та місцевої влади докладають максимум зусиль для того, щоб бути готовими до різних варіантів розвитку подій, а саме: що робити у разі виникнення надзвичайної ситуацій, як мінімізувати негативні наслідки, як допомагати населенню тощо.
З огляду на вищезазначене просимо звернути увагу населення та ознайомитися з наступними рекомендаціями від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а саме Алгоритму перших дій у надзвичайних ситуаціях, які розміщено на сайті ДСНС за посиланням https://dsns.gov.ua/abetka-bezpeki/diyi-u-nadzvicainix-situaciyax

Поділитися: