Рожищенська РО ТЧХУ провела пізнавальну зустріч для дітей ВПО

31.01.2023

Рожищенська районна організація Товариства Червоного Хреста України для внутрішньо переміщених дітей провела акцію «Безпека на дорозі в темну пору доби» для особистої безпеки дітей та кращої адаптації до нової місцевості проживання.

Світловідбивачі на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів, особливо в осінньо-зимовий період, коли на вулиці швидко вечоріє, і учасники (пішоходи) дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках, особливо коли опади (сніг, дощ, туман). На цей час в режимі виключень та економії електроенергії вулиці і дорожня інфраструктура не освітлюється, це призводить до ускладнень видимості, як для водіїв, так і пішоходів.

Світловідбивачі або флікери допоможуть бути більш помітними та видимими на дорозі, вони відбиватимуть світло у сутінках, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода.

Діти разом з волонтерами Рожищенської РО ТЧХУ власноруч виготовили брелки-сови з світловідбиваючими елементами, які можна носити на одязі або сумці. Переглянули цікавий та пізнавальний мультфільм про флікери. Волонтери розказали про важливість світловідбиваючих елементів, разом попили чаю з печивом.

Дітки були задоволені, отримали позитивні враження від спілкування та нові знання з правил безпеки на дорозі.

Крім того, батьки ВПО разом з дітьми вибрали собі теплі речі в «Банку одягу», який функціонує в Рожищенській РО ТЧХУ.

Поділитися: