Рожищенські «Бандерівці» презентували у Луцьку виставку трофеїв «Металевий відблиск»

22.05.2023

Волонтери ГО «Самооборона» м. Рожище разом зі своїми юними помічниками - батальйоном "Бандерівці" - продовжують активні дії, спрямовані на підтримку Збройних сил України.

Нова ініціатива допомоги - презентація в обласному центрі Волині виставки трофеїв війни, розмальованих дитячими руками, а деякі навіть руками самих військових, перетворених у символи непереможності українського народу, під назвою "Металевий відблиск". Подія відбулася 21 травня у Галереї мистецтв Волинської організації національної спілки художників України, що у Луцьку на Лесі Українки, 24а.

Відкриття виставки під відкритим небом розпочалося виконанням дітьми Гімну України. Ідею задуму презентували лучанам та гостям міста громадська активістка і натхненниця дитячого волонтерського батальйону Вікторія Шварцкоп та юні художниці Маргарита Качор та Дарина Остапюк, які безпосередньо розмальовували шматки смертоносної зброї.

Пізніше усі бажаючі мали змогу ознайомитися з цікавими та оригінальними експонатами виставки.

У кожному з цих уже мистецьких виробів поєднане відчуття людських втрат, болю та водночас надії та віри у Перемогу. Діти вклали в свої малюнки всю енергетику добра і позитиву, бо прагнуть жити у мирній країні, мати щасливе дитинство. А для цього необхідно вигнати ворога з території України. Тому головна і незмінна мета діяльності юних рожищенських активістів - підтримка наших вояків.

До слова, волонтерська діяльність рожищенського батальйону "Бандерівці" принесла у скарбничку допомоги землякам-військовим понад мільйон гривень. Нині діти збирають гроші на придбання антидрона для підрозділу тата однієї з активісток волонтерського батальйону.

У цей день дітям вдалося зібрати понад 12 тисяч гривень.

«Непереможні. Сьогодні відвідали виставку виробів з металу в Галереї мистецтв, роботи яких просто затамовують подих. Це малювали діти…

Сьогодні цей метал нищить усе живе і неживе, він усюди. Вбиває та калічить людей, нищить природу, руйнує інфраструктуру .

А діти все одно малюють. Бо вони бачать світ прекрасним...

І я знаю, що добро переможе, як в добрій казці, і ці творчі діти, які збирають кошти на машини, дрони, антидрони через творчість тому доказ .

Віримо в Україну! Віримо в Перемогу! Віримо в ЗСУ!» - написала у соціальній мережі відвідувачка виставки Лариса Новосад.

І таких відгуків цього дня можна було почути чимало, адже дітям та усім, хто зголосився розмальовувати смертоносне залізо, насправді вдалося перетворили біль війни в піднесене мистецтво.

Поспішайте долучитися до підтримки наших захисників, адже всі кошти, зібрані від виставки, підуть на допомогу ЗСУ.

Переглянути експонати «Металевого відблиску» можна до 28 травня. Вхід вільний.

Поділитися: