Що вирішували на "бюджетній" комісії

21.02.2024

Відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій під головуванням Володимира Безверхого.

Серед основних розглянутих питань порядку денного підтримали депутати винесення на розгляд сесії змін до Комплексної програми соціального захисту населення. Цими змінами передбачається поповнити фінансовий ресурс Програми за рахунок вільних залишків на 1,5 мільйона гривень. Зокрема, 1 млн. гривень спрямувати на допомоги за розділом довгострокове та дороговартісне лікування, решту - пів мільйона гривень - на лікування військовослужбовцям.

Ще чотириста тисяч з коштів вільних залишків вирішили спрямувати на підтримку Збройних сил України та забезпечення питань обороноздатності.

Погодили члени комісії і ті питання, які стосувалися внутрішніх фінансових перекидок коштів.

Після довготривалого обговорення без рекомендації комісії на розгляд сесії винесли питання про створення комунального закладу «Центр безпеки» Рожищенської міської ради. Йдеться про окрему юридичну особу, яка об'єднуватиме сільські МПО.

Жваву дискусію у членів комісії викликала інформація керівника КП "Рожищенська багатопрофільна лікарня" Віктора Редзія про відмову Національної служби здоров'я України у підписанні пакету щодо надання медичних послуг при пологах. Причина - мала кількість пологів відповідно до визначеної кількості НСЗУ. Як результат - закриття пологового та вивільнення працівників. Щоправда, Віктор Редзій наголосив, що зацікавлені у збереженні кваліфікованого медперсоналу, тому будуть розглядати можливості перевести працівників на інші посади.

Також обранці громади розглянули та обговорили ряд звернень, які надійшли на комісію, і по кожному з них винесли вмотивоване та обгрунтоване рішення.

Фінансовий ресурс громади обмежений, тому члени комісії пильно та детально розглядали кожне питання про виділення коштів.

Поділитися: