Школярка-переселенка з Авдіївки отримала від благодійників ноутбук для навчання

02.02.2023

Днями у селище Дубище Рожищенської громади, де у приміщенні сільської амбулаторії знайшли тимчасовий прихисток кілька сімей ВПО, завітали представники Молодіжного центру Волині Олена Незбрицька та Дем’ян Петрик разом з директором Центру соціальних служб Рожищенської міської ради Олегом Шварцкопом та старостою Людмилою Філіпчук. В рамках проєкту «СпівДія хаб» вони вручили новенький ноутбук для навчання від двох благодійників - з Великої Британії та Польщі - шестикласниці Христині Овсюковій, яка разом з мамою та бабусею змушена була тікати від війни далеко від рідного дому і нині проживає на Волині.

- Молодіжний центр Волині, який до війни був одним з головних осередків молодіжного життя обласного центру, з початком повномасштабної війни дещо розширив пріоритети своєї діяльності і розпочав роботу щодо допомоги військовим та внутрішньо переміщеним особам. За підтримки державної програми «СпівДія» наш центр став потужним координаційним хабом у Луцьку. Таким собі посередником між тими, хто може допомогти, і тими, хто потребує цієї допомоги. От і два наші знайомі благодійники з Великої Британії та Польщі виявили бажання допомогти комусь зі школярів-переселенців щодо організації якісного дистанційного навчання. Для цього придбали дитині ноутбук.

Спілкуючись з директором Центру соціальних служб Рожищенської міської ради Олегом Шварцкопом, який безпосередньо опікується сім’ями ВПО з дітьми, ми й дізналися про дівчинку-відмінницю Христину, яка навчається дистанційно і використовує для цього лише свій телефон, з якого не досить зручно працювати. Тому й вирішили передати подарунок наших міжнародних донорів саме їй, - розповідає Олена Незбрицька.

Раділа і дякувала за дороговартісний подарунок благодійникам дванадцятирічна Христина, адже з появою ноутбука у неї з’явилися нові можливості у навчанні.

Поділитися: