Сьогодні - День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні

18.04.2023

18 квітня в Україні відзначається День заснування Товариства Червоного Хреста – найдавнішої добровільної організації, яка уособлює милосердя, гуманізм, допомогу і підтримку. В цьому році виповнюється 105-та річниця її діяльності.

На території Рожищенської територіальної громади районна організація Товариства Червоного Хреста України відновила роботу у червні 2022-го року і в цей нелегкий для країни час стала надійним партнером місцевої влади у підтримці вразливих категорій населення.

Як розповів голова місцевої організації Микола Варшава, наразі одним із пріоритетних завдань у роботі невеликого колективу червонохрестівців є допомога у забезпеченні базових потреб, що наразі виникають у людей, які тікають від війни та розпочинають жити на новому місці, а також надання допомоги і підтримки самотнім людям літнього віку, людям з інвалідністю, багатодітним сім'ям, які потрапили у складні життєві обставини.

"За ці десять місяців роботи Районної організації Товариства Червоного Хреста України ми відчули дієвість та співпрацю у питаннях допомоги тим, хто цього потребує. Найперше, це внутрішньо переміщені особи, одинокі громадяни, багатодітні сім'ї.

Організація допомагає у забезпеченні продуктами людей з інвалідністю, малозабезпечених, багатодітних родин, проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Завдяки ініціативності та реалізації різних проєктів команді РО ТЧХУ за цей короткий час вдалося реалізувати багато хороших ініціатив - це придбання реабілітаційного обладнання для особливих діток у Рожищенський навчально-реабілітаційний центр, обладнання пункту прокату засобів реабілітації, відкриття Банку одягу та швейної майстерні і інші.

Тому хочу висловити глибоку вдячність колективу РО ТЧХУ на чолі з Миколою Варшавою, добровільним волонтерам організації за вашу щоденну працю, милосердя та чуйність, за надання допомоги тим, хто цього найбільше потребує у цей нелегкий час", - наголосив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Втілюючи в життя гуманістичні цінності через щоденні добрі справи, колектив Районної організації Товариства Червоного Хреста України згуртовує довкола себе небайдужих до чужого горя людей, аби стати надійними помічниками держави у вирішенні соціальних проблем та викликів воєнного часу, гідно продовжує більш як столітні традиції найдавнішої організації добра та милосердя.

Поділитися: