Свята та традиції: стартував мистецький проєкт "Великодні майстерки"

06.04.2023

Сьогодні КЗ "Центр культурних послуг" розпочав мистецький проєкт "Великодні майстерки", започаткований для залучення дітей до спільної творчої діяльності та активної підготовки до свята Великодня, як символу надії та єднання, світла та урочистості, уособлення перемоги наших ЗСУ в цей нелегкий для України час.

Проєкт включає серію тематичних майстер-класів з декорування великодніх атрибутів в різних техніках.

Своїми творчими напрацюваннями з тематики великодніх свят поділились майстрині Рожищенської територіальної громади Людмила Матеюк (завідувач клубом-філією с.Носачевичі), Людмила Забожчук (завідувач клубом-філією с.Крижівка), Любов Бойко (с.Крижівка) та методист по клубній роботі та народній творчості Центру Галина Поліщук.

Завдяки тому, що наші військовослужбовці боронять Україну, ми можемо вивчати та популяризувати українські традиції та обряди.

Великдень - знакове свято для українців, яке має багато цікавих традицій. Саме з ними і знайомлять майстрині учнів місцевих шкіл під час заходів, які проводять в рамках проєкту.

Сьогоднішні майстер-класи були проведені на базі Центру культурних послуг та комунального закладу загальної середньої освіти "Рожищенський ліцей №1". Вони принесли багато задоволення його юним учасникам та були дуже пізнавальним. Цього разу діти прикрашали писанки в техніках покриття воском і фарбою та декорування стрічками. Наступний майстер-клас буде проведено в Центрі культурних послуг, про дату і час якого повідомимо згодом.

Поділитися: