У «Дію» додали ще три нових документи

13.09.2024

Свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені – відтепер завжди під рукою. Документи можна підтягнути просто в смартфон, використовуючи останню версію застосунку «Дія».

Також спростили процес додавання в «Дію» свідоцтва про народження дитини. Документ підтягуватиметься автоматично за податковим номером. Для цього потрібно просто авторизуватися у застосунку і воно з’явиться в переліку документів.

Зверніть увагу, свідоцтва підтягуються автоматично, якщо інформація про податковий номер є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян. Свідоцтва доступні для всіх громадян України віком 14+, які мають верифікований податковий номер.

Окрім того, у «Дії» запрацював сервіс онлайн-одруження. Одружитися в «Дії» можуть всі повнолітні громадяни України, які мають верифікований податковий номер, ID-картку чи закордонний паспорт у застосунку, не перебувають в іншому шлюбі, а у випадку якщо громадянин є розлученим, дані про це є у реєстрі ДРАЦС.

Слід зазначити, що відповідні послуги реалізує Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та ДРАЦС за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування