У громаді побував керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрахам

15.04.2024

В рамках моніторингового візиту Рожищенську громаду відвідали керівники -Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрахам, компоненту «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування» Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Галина Семенець та Волинського регіонального офісу Проєкту Ірина Бойко.

Співпраця громади з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» розпочалася у 2021 році. За цей час у громаді реалізовувалися і на даний час продовжують реалізовуватися проєкти у різних сферах та галузях.

Громада отримала від партнерів не лише якісну менторську підтримку, а й залучила у різні комунальні установи техніки та обладнання на понад 10 мільйонів гривень грантових коштів.

Представлення результатів співпраці Рожищенської громади з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» розпочали з відвідання Рожищенської спортивної школи. У сучасному та новому методичному кабінеті, який був обладнаний завдяки можливості міжмуніципального співробітництва, відбулося представлення гостям Рожищенським міським головою Вячеславом Поліщуком та головною спеціалісткою з питань проєктної та інвестиційної діяльності Рожищенської міської ради Марією Печко успішних результатів співпраці громади з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» та обговорення впровадження подальших спільних проєктів.

Можливість міжмуніципального співробітництва, реалізація спільних проєктів позитивно вплинула на розвиток у громаді сфери інклюзії. Тож відвідали учасники моніторингово візиту і заняття у КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Рожищенської міської ради, який функціонує у Дубищі.

Вдалим результатом співпраці між громадами та реалізації спільних напрацювань у сфері позашкілля за експертної підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» стало відкриття студії звукозапису «Апельсин» у Рожищенському будинку дитячої творчості. Також за фінансової підтримки Проєкту Рожищенська музична школа отримала 12 дороговартісних музичних інструментів. Тож учасники зустрічі мали можливість насолодитися концертними номерами від викладачів та вихованців музичної школи з залученням нових інструментів та навіть записати пісню у новій студії звукозапису.

На завершення зустрічі Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук подякував керівнику Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріелю Абрахаму за дієву та вагому підтримку громади у цей нелегкий час, за можливість реалізації спільних ініціатив задля впровадження якісних послуг місцевим жителям та висловив надію на успішну співпрацю в майбутньому.

Поділитися: