У громаді стартував новий проєкт - «Інклюзивні реабілітаційні послуги»

08.05.2024

У Рожищенській міській раді за участі міського голови Вячеслава Поліщука відбулося засідання робочої групи з питань інклюзії та доступності послуг об’єктів соціальної роботи в громаді в рамках реалізації в громаді нового проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги».

Впровадження проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги» відбувається за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України.

Рожищенська громада стала однією з 12 громад-партнерок проєкту, який стартував у Закарпатській, Львівській, Полтавській, Житомирській, Одеській та Волинській областях.

Під час ознайомчої зустрічі керівниця проєкту Світлана Петруша презентувала основні цілі проєкту, шляхи досягнення поставлених завдань, наголосивши, що метою проєкту є посилення інклюзивності в секторі охорони здоров’я та спрямування своєї діяльності на мобілізацію місцевих організацій осіб з інвалідністю, органів місцевого самоврядування та постачальників медичних послуг.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук зазначив, що робота над питанням покращення інклюзивності в медичній галузі, зокрема щодо надання реабілітаційних послуг, в громаді триває. Адже це питання сьогодні в пріоритеті. Тому участь у новому проєкті - ще одна можливість покращення доступу людей з інвалідністю до послуг, які забезпечують місцеві медичні заклади.

Представники проєкту Оксана Полякова, Ольга Бурова, Юрій Васильченко закцентували увагу членів робочої групи на питаннях методології досліджень, які обрано для проведення комплексної оцінки потреб громад у медичних послугах, виявлення поточних проблем та прогалин; окреслили ключові аспекти аудиту доступності реабілітаційних послуг у медичних закладах громади; представили «Анкету оцінки ролі та функцій органів місцевого самоврядування у впровадженні інклюзивних медико-реабілітаційних послуг», яка допоможе вивчити поточний стан справ щодо доступу найбільш вразливих груп населення до медичних (реабілітаційних) послуг та інших питань, пов’язаних з інвалідністю.

Також представники проєкту побували у КП "Рожищенська багатопрофільна лікарня" задля проведення дослідження доступності даного закладу охорони здоров'я для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Отож робота щодо покращення якості інклюзивних реабілітаційних послуг у громаді триває.

Цей захід проводився Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України в рамках проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через HOVERLA / проєкт USAID в Україні. Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Поділитися: