У Крижівському ліцеї навчали надавати першу медичну допомогу

10.05.2024

Навички першої допомоги – це критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні ці знання та вміння без перебільшень можуть врятувати людське життя.

В рамках відзначення Міжнародного дня Червоного Хреста та Червоного Півмісяця представники Рожищенської районної організації Товариства Червоного Хреста України провели тренінг з надання першої допомоги для учнів та вчителів закладу.

Перша допомога – це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень. Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. Тому вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини.

Основними принципами надання першої допомоги є правильність і доцільність, а головним правилом першої допомоги – не нашкодити потерпілому.

Всі присутні на тренінгу мали змогу на практиці навчитись робити базові медичні дії у випадку тих чи інших найпоширеніших ситуацій. Такі навчання важливі та необхідні, перш за все, щоб знати прийоми, які можна застосувати в повсякденному житті та врятувати чиєсь життя.

Поділитися: