У Рожищенській громаді створюється Рада з питань ВПО

02.10.2023

26 вересня в офісі Благодійного фонду "Рокада" Волинь відбулася зустріч Рожищенського міського голови Вячеслава Поліщука з представниками Благодійної організації "Благодійний фонд "Рокада «Волинь" щодо обговорення питання створення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на території Рожищенської територіальної громади.

Основною метою цієї Ради є реалізація місцевої політики в сфері захисту прав ВПО та залучення активних громадян до участі в місцевих та обласних програмах, спрямованих на інтеграцію ВПО. Інтеграція включає координацію проведення оцінки потреб, планування надання базових послуг, розв’язання житлових питань та інше.
Учасники зустрічі висловили свою готовність до спільної роботи в цьому напрямку, підписавши меморандум про співпрацю. Згідно з цим меморандумом, майбутні заходи з інтеграції ВПО в громаду будуть включати надання правової, соціальної та психологічної підтримки, організацію спільних просвітницьких заходів та співпрацю з міжнародними благодійними організаціями.
Рада з питань ВПО формується з метою сприяння реалізації громадянських та політичних прав ВПО та захисту їхніх прав і інтересів. Склад Ради включатиме 12 осіб, з яких 5 будуть представниками органу, при якому утворено Раду, 4 – ВПО, і три – представниками громадських об'єднань, які діють у сфері захисту прав ВПО.

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради будуть бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проєктів у сфері захисту ВПО, а також конкретні пропозиції щодо особистого внеску в реалізацію завдань Ради.

Відбір членів Ради проводитиметься на підставі поданих документів, які будуть прийматися з 03.10.2023 по 16.10.2023 року Центром соціальних служб Рожищенської міської ради за наступною адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12. Документи можна буде подавати як у електронному, так і у паперовому вигляді:

Заява у довільній формі.
Документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт).
Документ про освіту (за наявності).
Мотиваційний лист кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради.
Відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (якщо є).
Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронна довідка, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення та взяття на облік такої особи. Критерії цієї довідки повинні відповідати вимогам використання мобільного додатка Порталу Дія, або ж можна надіслати листа від громадського об'єднання.

Поділитися: