У Рожищенській громаді відбувся тренінг «Місцеве самоврядування, орієнтоване на громадян»

14.12.2023

12 грудня представники органу місцевого самоврядування Рожищенської громади на чолі з міським головою Вячеславом Поліщуком, керівники комунальних установ, представники молодіжної сфери стали учасниками тренінгу «Місцеве самоврядування, орієнтоване на громадян», яке проводить Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Тренером на зустрічі виступив досвідчений фахівець у галузі громадянського суспільства, керівник Громадянської мережі ОПОРА в Рівненській області Андрій Токарський.

Під час навчання його учасники вивчали сучасні методи діалогу між владою і громадянами, залучення жителів громади до конструктивного діалогу задля підвищення ефективності місцевого самоврядування.

Детально учасники тренінгу обговорили необхідність неодмінного визначення для успішного донесення інформації до населення цільової аудиторії, для якої призначена ця інформація, та вибір оптимальних каналів комунікації для взаємодії з нею.

Робота в групах дала змогу проаналізувати, які форми співпраці працюють у громаді на рівнях інформування, консультування та партнерства, напрацювати способи, використання яких в подальшій роботі дозволить активізувати жителів громади і залучить їх до напрацювання та прийняття спільних важливих рішень.

Поділитися: