У Рожищенській громаді вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців. ФОТО

15.02.2022

На мітинг-реквієм прийшли представники влади, учасники миротворчих місій та війн на території інших держав, чинні військові, родини ветеранів та жителі міста.

У вівторок, 15 лютого, в місті Рожище біля пам’ятника загиблих воїнів-афганців відбувся захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

За словами голови місцевої Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Анатолія Шульгача, вони щороку приходить сюди з товаришами по службі, аби вшанувати пам’ять загиблих жителів нашої громади у «чужих» війнах.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук звернувся до присутніх воїнів-інтернаціоналістів з подякою за мужність, відвагу, героїзм та побажав їм добра, здоров’я і мирного неба.

Вячеслав Поліщук та Анатолій Шульгач нагородили відзнаками Української спілки ветеранів Афганістану – медаллю «За громадську мужність» – Олександра Назарука та Олександра Данильченка.

Завершився мітинг хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям.

У Центрі культурних послуг відбувся вечір-пам’яті «Афганістан: війна без права на забуття», до якого долучилися й учні 7-Б класу Рожищенського ліцею №2.

Ветерани афганської війни Анатолій Шульгач та Роман Стаднік поділилися з присутніми своїми спогадами, згадали бойових побратимів.

Ведучі Надія Козій та Мирослава Пашковська розповіли про учасників бойових дій на території інших держав, які родом із Рожищенської землі, а на екрані демонструвалися їхні світлини, надані місцевим історико-краєзнавчим музеєм, звучали пісні про Україну.

Інформаційним доповненням вечора-пам’яті стала тематична виставка «Вогняними дорогами чужих країн», підготовлена працівниками комунального закладу «Публічна бібліотека» Рожищенської міської ради.

Текст і фото Наталії ПАТІЙЧУК

Поділитися: