У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї провели урок державності

24.01.2023

Урок державності «Єдина країна - єдиний народ» провели 23 січня у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї. На захід завітали учні 8-их класів КЗЗСО «Рожищенського ліцею №2» разом з вчителями Ларисою Свистуновою, Світланою Яручик та Оксаною Яремою.

Історичні події творення державності в масштабах України загалом та на теренах Рожищенського краю – основний лейтмотив цієї зустрічі.

Розпочався захід з виконання гімну України. Головний зберігач фондів музею Тетяна Переходько розповіла учням про головні події підписання Акту Злуки. Було переглянуто відео «День Соборності. Як об'єдналися дві частини України».

Завершився захід виступом працівника музею Романа Трофімчука, який розповів про історію святкування Дня Соборності у місті Рожище, як вперше прозвучав гімн «Ще не вмерла України...» в будинку культури та як фарбували у жовто- сині кольори рожищенський міст.

Сьогодні тема єдності знову набула неабиякого значення. Ми знову вкотре виборюємо свою незалежність і боремося за нашу Соборну Україну. Як ніколи раніше, День Соборності - це нагадування нам про те, що сила нашої держави в єдності українських земель.

Поділитися: