У Рожищенському музеї відбувся урок патріотизму «Герої нескореної країни»

23.05.2023

23 травня Україна відзначає День Героїв. У цей день ми вшановуємо пам'ять всіх героїв, які протягом багатостраждальної історії нашої країни боролися за її свободу, цілісність та суверенітет.

Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися життям заради країни. Тому цей день - це свято величі духу українських вояків та символ незборимості української нації.

З цієї нагоди, 22 травня у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся урок патріотизму «Герої нескореної країни», який відвідали учні 10-их класів Рожищенського ліцею №2 разом з педагогами.

Розпочався захід з перегляду короткого відео «Честь і слава незламним».

З історією походження цього свята та традиціями відзначення ознайомила присутніх головна зберігачка фондів музею Тетяна Переходько.

Про сучасних Героїв України розповів історик і краєзнавець Роман Трофімчук.

До слова долучилась і завуч по виховній роботі ліцею Лариса Свистунова, котра розповіла щемливу історію про загиблого героя Олега Парфенюка, колишнього учня їхнього закладу.

Важливою частиною заходу став перегляд відеопрезентації про наших загиблих земляків, котрі з честю виконали свій громадянський і військовий обов'язок перед країною.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих за волю синів України.

Нехай на нашу українську землю, яка освячена кров'ю Героїв, прийде мир, і ми всі разом відродимо нашу країну. Всім нам єдності, мужності і віри в перемогу!

Поділитися: