У Рожищі попрощалися із захисником України Іваном Тлумачем

07.12.2022

7 грудня на Алеї слави у Рожищі поховали уродженця Луцька, жителя нашого міста Івана Тлумача, котрий мужньо і відважно боронив Україну до останнього подиху і за волю рідного краю віддав найдорожче – своє життя.

До повномасштабного вторгнення росії Іван Васильович Тлумач, 1988 року народження, працював зварювальником. У перший день війни чоловік добровольцем став на захист України.

"Взірцевий воїн. Ніколи не мав претензій, позитивний, щирий. До останнього дня був на позиції на сході, там ідуть активні бойові дії. Це той Герой, яким мають пишатися не тільки волиняни, а й весь свідомий світ", – так характеризував нашого земляка його побратим на псевдо Грізлі.

Відспівали 34-річного Івана Тлумача у Свято-Троїцькому соборі в Луцьку.

У Рожищі поховальну процесію зустрічали навколішки.

Підтримати у невимовному горі родину, розділити біль втрати та помолитися біля місця останнього спочинку Героя прийшли рідні та друзі, представники влади, однокласники старшого сина і просто небайдужі жителі громади. Бо кожен загиблий Герой - це смуток і невимовна втрата не лише однієї родини, це загальний біль кожного з нас, усієї України.

"Ціною молодих життів таких мужніх Героїв як Іван Тлумач ми сьогодні виборюємо вільне завтра нашої України. Тому маємо пам'ятати і шанувати кожного з загиблих", - наголосив у своїй промові капелан о. Миколай.

Напевне, заради мирного майбутнього своїх дітей і взяв до рук зброю наш земляк. І став для них гідним прикладом мужності, відваги, самопожертви.

Небо розриває черга пострілів військових, і свідомість повертає у жорстоку реальність: війна жнивує...

Поділитися: