У Рожищі відбувся благодійний захід «Низький уклін Вам, воїни – Герої»

02.10.2023

1 жовтня ми відзначали кілька свят - День захисників і захисниць України, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та річницю створення Української повстанської армії. Ці свята пов’язані з різними подіями та різними роками, але об’єднані спільним лейтмотивом - бажанням вшанування тих патріотів, хто колись і нині боровся і бореться за незалежність України, хто творив і творить її історію.

Тож урочиста частина благодійного заходу «Низький уклін Вам, воїни – Герої», який відбувся в неділю у Рожищі, розпочалася біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України.

Вшанувати тих, хто віддав за Українську незалежність своє життя, Героїв минувшини та сьогодення, завдяки мужності та стійкості котрих ми можемо зібратися гуртом, прийшли заступник Рожищенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Лясковський, начальник Відділу поліцейської діяльності №1 (Рожище) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області Олександр Климюк, голова Рожищенського суду Вячеслав Требик, представники військкомату, небайдужі жителі громади.

Хвилиною мовчання вшанували присутні полеглих земляків та поклали квіти до пам’ятного знака та стели загиблих Героїв.

Пізніше захід продовжився у міському парку, де відбувався благодійний ярмарок «Сила – в єдності», усі охочі могли прийняти участь у цікавих майстер-класах, ознайомитися з тематичною виставкою «Низьий уклін і тричі «Слава!»», насолодитися патріотичними піснями та музичними творами у виконанні творчих колективів КЗ «Центр культурних послуг», вихованців та викладачів Рожищенського будинку дитячої творчості та музичної школи.

Найбільше молоді гуртувалося біля локації, де можна було перевірити свою вправність у військовій справі та влучанні у мішень.

А от юні жителі громади завзято спілкувалися з рожищенськими рятівниками, вивчали пожежний автомобіль і навіть власноруч пробували гасити уявну пожежу.

Смакував учасникам дійства і справжній козацький куліш, і солодка вата.

Загалом на підтримку армії було зібрано близько 13 тисяч гривень.

Поділитися: