У Рожищі відкрили сучасне футбольне поле зі штучним покриттям. ФОТО, ВІДЕО

20.09.2021
У Рожищі відкрили сучасне футбольне поле зі штучним покриттям. ФОТО, ВІДЕО

На захід завітало багато гостей, людей, які доклали чимало зусиль у завершенні будівництва об’єкта, юні футболісти громади, їхні наставники, батьки і всі ті, хто цікавиться спортивним життям.

У неділю, 19 вересня, в Рожищі відбулася довгоочікувана подія – відкриття футбольного майданчика зі штучним покриттям.

Нагадаємо, будівництво спортивного об’єкта на території комунального закладу «Рожищенська ДЮСШ» розпочали ще у 2017 році і витратили на нього понад п’ять мільйонів гривень.

Урочиста частина відбулася у спортивному залі ДЮШС і розпочалася зі флешмобу від зразкового ансамблю танцю «Росинка» (кер. Алла Ковальчук).

Після виконання неофіційного гімну України вихованцями зразкової студії вокального та сольного співу «Зорепад» (кер. Людмила Семера) до присутніх звернувся міський голова Вячеслав Поліщук.

Вячеслав Анатолійович розповів жителям Рожищенської громади, з чого все почалося і який шлях довелося пройти до дня, коли на цьому футбольному майданчику змогли займатися діти.

«Стартував проєк з того, що рожищанин-активіст Олександр Дулюк об’єднав навколо себе однодумців, в яких зародилася ідея відродити колишню славу футбольного краю. Для цього потрібне було сучасне штучне поле розміром 40 на 60 метрів, на якому талановите підростаюче покоління змогло б професійно займатися», – пригадав Вячеслав Анатолійович.

Далі було проєктування, оголошення тендеру та ще багато перепон і бюрократичних процедур. Врешті будівництво спортивного об’єкта розпочали у 2018 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та районного бюджету.

«Фінансування зупинилося, нам здалося, що наша мрія так і не втілиться в життя. Та завдяки терпінню підрядника Володимира Рудюка, бажанню й можливостям народного депутата Вячеслава Рубльова та його команди, розумінню й підтримці голови обласної ради ми змогли хоч і маленькими кроками, але йти до своєї мети. Вірю, цей спортивний майданчик стане не лише окрасою громади, а й місцем для старту майбутнім шевченкам, рональдам і мессі», – додав міський голова.

До речі, минулого року для дітей запрацював баскетбольний майданчик із спеціальним поліуретановим покриттям. У планах – облаштування сучасних бігових доріжок та облагородження території спортшколи.

«Дітей потрібно забезпечити не лише якісним навчанням у школі, а й заохотити їх до спорту. Вони – наше майбутнє. Кожен має бути здоровим та освіченим. Обіцяю, що у Рожищенській громаді підтримуватимемо спортивний розвиток та готуватимемо майбутніх чемпіонів», – підсумував Вячеслав Поліщук.

Слова вітань линули від гостей – народного депутата України Вячеслава Рубльова, голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, очільника Луцької районної ради Олександра Омельчука, депутатів обласної ради Оксани Філіпчук та Юрія Харченка.

На свято завітали головний тренер футбольного клубу «Волинь» Альберт Шахов, легенда волинського футболу Василь Сачко, перший заступник голови федерації футболу Волині Василь Кахановський, головний тренер «Волинь» U14 Микола Кльоц.

Завершили урочистості виступами вихованців хореографічного ансамблю «Ексклюзив» (кер. Людмила Волощук) і народної студії вокального та сольного співу «Камертон» (кер. Ірина Матвійчук).

Незважаючи на осінню примхливу погоду, на майданчику відбулися змагання з мініфутболу серед учнів Рожищенської громади.

Поділитися: