У Рожищі відзначили найактивнішу молодь громади

17.08.2022

12 серпня у Рожищі учасники Молодіжної Ради до Дня Молоді провели форум разом з Молодіжним простором «City Life».

До заходу долучилися Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук, директор Центр соціальних служб Рожищенської міської ради Олег Шварцкоп та голова Рожищенська Районна Організація Товариства Червоного Хреста України Микола Варшава.

Цікавим та мотивуючим цього дня був виступ в. о. директорки Волинський молодіжний центр YouthСфера Яни Романюк. Спікерка спільно з учасниками заходу, намагалася знайти роль та місце молоді нашої громади у викликах сьогодення. Цікавими були блок психології з мотиваційними іграми та танцювальний майстер клас.

Не обійшлося цього дня без нагород. Міський голова Вячеслав Поліщук нагородив Подяками та сувенірами активну молодь за вагомий особистий внесок та активну життєву позицію в формуванні молодіжної політики громади та з нагоди Дня молоді. Зокрема, відзнаки отримали:

Ольга Денисюк (Вишеньки) – організаторка волонтерського руху серед молоді свого села. Займаються збором медикаментів та забезпечують ними бійців з Правого сектору та Азову. Також допомогу відправляли на Київщину, Маріуполь та інші міста України.

Олександра, Віталій та Мар’ян Карпці (Топільне). Цих неймовірних трудівників знають далеко за межами громади. Підлітки виготовляють та продають імбирне печиво аби допомогти ЗСУ. Наразі передали 67 тисяч.

Вадим Іщук (Переспа) – займається бойовим мистецтвом тхеквондо (чорний пояс). Хлопець вже чемпіон Європи. Приємно, що такі молоді люди представляють честь нашої громади на рівні Європи.

Ірина Луцюк (Переспа). Дівчина пише чудові патріотичні вірші та картини. Під час зустрічі поетка прочитала свій вірш про війну, де загиблий син звертається до матері. Сльози не могли стримати навіть чоловіки.

Зоряна Суховецька та Софія Макарчук (смт. Дубище). Дівчата активні учасниці волонтерського руху в своєму окрузі. Впевнені – тільки спільними зусиллями можна перемогти ворога.

Максим Кучмук (Рожище) - голова молодіжної ради при Рожищенській міській раді, співорганізатор проекту «Екологічний патруль громади», член ініціативної групи з розробки соціальної програми «Молодь Рожищенської громади».

Дмитро Аршулік (Рожище) - член молодіжної ради при Рожищенській міській раді, голова громадської організації «Флорбольний клуб «Gospel», організатор благодійних турнірів з флорболу.

Оксана Бикирук та Сергій Фіщук (Рудка-Козинська) активні мешканці села, здійснюють волонтерську діяльність задля допомоги ЗСУ.

Павло Шинкаренко (Сокіл). Хлопець бере активну участь у житті громади, а також незамінний учасник народної самодіяльності.

Таїсія Гуляр (Носачевичі). Нині у Таїсії на першому місці – допомога ЗСУ. Тому вважає, що кожен має бути волонтером, аби наближати велику перемогу.

Окрім того, Яна Романюк вручила Грамоту Волинського обласного молодіжного центру Катериня Іваніхиній. Рожищанка активно працювала над тим, аби в Рожищі запрацювала Молодіжна рада.

У свою чергу голова Рожищенської Районної Організації Товариства Червоного Хреста України Микола Варшава, закликав молодь долучатися до товариства та творити добро разом. А також вручив Подяки Владиславу Цюху та Макару Мартинюк за активну участь в життєдіяльнності організації.

«Наша сучасна молодь росла й росте в незалежній Україні. Наша молодь не знає, що таке ярмо несвободи – політичної, соціальної та творчої. Тому вона так відчайдушно бореться за незалежність, проти російського варварства й деспотизму. Сьогодні дивлячись на наших хлопців і дівчат з громади, я спокійний, бо розумію, що майбутнє України – у надійних руках!», - резюмував зустріч з молоддю Вячеслав Поліщук.

У другій частині форуму була проведена гра «Мафія». Присутні смакували печивом з чаєм та спілкувалися.

Поділитися: