У Рожищі вшанували воїнів-афганців

15.02.2024

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав традиційно біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям у Рожищі зібралися представники влади, громадськості, ті, кому довелося пройти пекло війни в Афганістані, аби вшанувати пам'ять загиблих земляків. А їх у нас четверо - капітан Микола Карпець з Топільна, рядовий мінометник Іван Левчук з Незвіра, старший сержант Юрій Троцюк з Доросинь та рядовий, механік-водій Володимир Тананайко з Літогоща.

До присутніх звернувся голова місцевої Спілки ветеранів Афганістану, воїн-афганець Анатолій Шульгач й закликав усіх схилити голови в пошані та пом'янути тих, хто не повернувся з далеких гір Афганістану, хто в мирний час помер від хвороб.

Пізніше до присутніх звернувся Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

"Цьогоріч минає 35-та річниця виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. І багато колишніх воїнів-афганців, кому дозволяє здоров'я, знову в строю - захищають Україну від російського загарбника. Їм наша шана і подяка," - наголосив Вячеслав Анатолійович.

На завершення пам'ятного заходу присутні воїни-афганці, представники влади та небайдужі рожищани поклали квіти до пам’ятника загиблим.

Поділитися: