У Рожищі вшанували жертв Другої світової війни

08.05.2022

Шановна громадо!

Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни

В ці дні весь світ відзначає цю радісну подію, адже Друга світова війна пройшла чорним смерчем майже по всіх континентах планети, несучи за собою смерть та горе.

На превеликий жаль, сьогодні, вже 74 день громадяни України знову пізнають війну, всі її потворні прояви: обстріли, смерті рідних та близьких, окупацію та хвору й брехливу пропаганду та ідеологію держави-агресора. Поряд із загальновідомим терміном "нацизм" увесь цивілізований світ дізнався ще один – "рашизм".

Але правда переможе. Ми все подолаємо. Знаємо це, бо наші військові, всі наші люди – нащадки тих, хто подолав нацизм.

Нам потрібно берегти не лише пам’ять тих буремних років Другої світової війни, але і пам’ятати кожного убитого українця від рук російських військових під час теперішнього вторгнення армії рф. Гідність та демократію, як головні європейські цінності можна боронити лише зі зброєю в руках.

У День пам’яті та примирення ми дуже часто повторюємо слова ніколи знову. Свого часу це повторяла вся Європа, але зараз у самому її центрі відбувається геноцид українського народу.

Кажучи: "ніколи знову", я хочу, щоб ми перемогли та запанував мир, але лише після нашої перемоги.

Вічна шана всім, хто протистояв нацизму. Вічна пам’ять усім загиблим під час Другої світової війни та сучасним полеглим героям-захисникам.

Слава Україні!

Міський голова - В'ячеслав Поліщук

Поділитися: