У сільському спортивному клубі Рожищенської громади виховують призерів світового рівня

07.12.2022

Розвивати здорове та активне підростаюче покоління - один з пріоритетів молодіжної політики у Рожищенській громаді, особливо це актуально, якщо йдеться про таку можливість у сільській місцевості.

Коли майже десять років тому тренер з таеквон-до Володимир Іщук започатковував у Переспі спортивний гурток бойового мистецтва, мав на меті заохотити місцевих школярів до спорту, до здорового та активного способу життя.

Спочатку займалися у спортивному залі місцевої школи, згодом, за підтримки місцевої влади в особі Віктора Лук'янчука, інших небайдужих до проблем розвитку підростаючого покоління благодійників вдалося обладнати зал для тренувань з відповідними умовами у приміщенні місцевого закладу культури.

Охочих займатися цим видом спорту вистачало завжди, адже батьки схвально сприйняли можливість всебічного розвитку дітей у своєму населеному пункті та усіляко підтримували тренера.

За період існування в Переспі філії спортивного клубу «Stolas Leukas» були у його вихованців і досягнення, і медалі. Та найвагомішими нагородами переспівських спортсменів стали призові медалі на Кубку світу з таеквондо, який відбувався цьогоріч у Грузії.

16-річний Вадим Іщук здобув золото у категорії «спаринг» і срібло у категорії «хьонг».

8-річний Сергій Линда, наймолодший з учасників змагань, здобув золоту нагороду в категорії «хьонг» і бронзову в категорії «спаринг».

Погодьтеся, це гідний результат напруженої та злагодженої роботи і тренерів, і його вихованців. А ще підтвердження того, що розвиток спорту на селі - необхідна та перспективна справа.

За вагомі досягнення на світовому рівні юних спортсменів та їхнього наставника привітав Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

А ще завітати до переспівських спортсменів у цей день була інша приємна нагода - Вадим Іщук отримав спортивне звання Майстер спорту міжнародного класу з таеквон-до ГТФ.

Поділитися: