У Соколі освятили стели пам’яті землякам Сергію Гавруку та Аллі Пушкарчук

28.05.2024

У минулу неділю у Соколі відбувся мітинг-реквієм, присвячений відкриттю меморіальних стендів у пам’ять про загиблих земляків Сергія Гаврука та Аллу Пушкарчук.

Алея Слави полеглих у російсько-українській війні поповнилася двома стелами. З 2014-го року сокілська земля втратила семеро своїх Героїв…

На захід вшанування подвигу загиблих захисників України зійшлася громада села, духовенство, родичі Героїв, друзі, знайомі, однокласники. Участь в освяченні також взяв Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

«Ми повинні пам’ятати їх імена. Допоки пам’ятаємо, доти наші Герої живуть серед нас – у нашому серці, свідомості, у людській пам’яті» - такий основний меседж встановлення пам’ятних знаків на сільській Алеї Слави.

Нагадаємо, уродженець Сокола Гаврук Сергій Євгенович, 25.08.1971 року народження, гранатометник 3 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 2 стрілецької роти отримав важке поранення під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Діброва Луганської області.

9 лютого 2024 року від отриманих поранень військовий помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені І.І. Мєчнікова.

Поховали Сергія Гаврука у секторі військових поховань на Луцькому міському кладовищі у селі Гаразджа.

29-річна військова 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Алла Вікторівна Пушкарчук боролася за вільну європейську Україну з 2014 року. Спочатку був Майдан, пізніше – «Правий сектор», згодом Збройні сили України.

Молода, вродлива, перспективна журналістка, повна сил та енергії, тендітна і сильна духом, вона обрала нелегкий шлях воїна. Так веліло її серце, серце щирої патріотки.

Захисниця України Алла Пушкарчук загинула 25 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Удачне Покровського району Донецької області. Похована у рідному селі.

Після спільної молитви слова вдячності за ініціативу збереження пам’яті Героїв висловили Валерій Гаврук, Ігор Головчун, щемливими спогадами про загиблих поділилася директорка сільського закладу освіти Зіна Дорощук.

Тож відкриймо свої серця, щоб вмістити в них вічний спогад про тих, хто став для нас символом незламності та самовідданості.

Нехай пам’ять про хоробрих Героїв гуртує нас, дає нам силу та наснагу допомагати нашим захисникам, бо перемога над ворогом залежить від кожного з нас.

Вічна пам’ять та слава Героям!

Поділитися: