У трьох амбулаторіях «первинки» встановлять сонячні панелі

22.08.2024

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що у закладах «первинки» триває процедура проєктування для облаштування сонячних електростанцій.

У 130 закладах первинної медичної допомоги в різних регіонах України триває проєктування об’єктів для подальшого встановлення фотовольтаїчних електростанцій. Йдеться про енергетичне обладнання, яке встановлять у межах спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).

За словами директорки КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Лесі Басалик, учасником цього проєкту стали три амбулаторії Рожищенського ЦПМСД.

Зазначимо, що таке обладнання складається з комплектів сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, які здатні забезпечити стабільну та повноцінну роботу медзакладів навіть за критичних умов.

Наразі щодо більшості об’єктів триває проєктування, зокрема, розробляється проєктно-кошторисна документація, а також збір даних, результатів обстеження та технічних вимог для встановлення обладнання.

Завдяки цьому обладнанню медзаклади зможуть працювати автономно та надавати необхідні медичні послуги безперебійно, навіть під час аварійних відключень світла та блекаутів.

Зазначимо, що етап проєктування триватиме до середини вересня. Далі розпочнеться монтаж обладнання у закладах. Загалом сонячні електростанції встановлять протягом п’яти місяців.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування