Уламки ракет на символи незламності перетворюють і діти, і дорослі

17.02.2023

Волонтери ГО «Самооборона м. Рожище» продовжують аукціон Незламності (ставки можна робити на сторінці Віри Шварцкоп у Фейсбуці).

Реалізуючи шматки смертоносного заліза, розмальовані талановитими юними художниками, копійка до копійки збирають кошти на потреби українських військових.

У кожному такому символі, навіть найменшого розміру, стільки глибини людського страждання та віри у перемогу, що це не може не вразити людської свідомості.

Ці безмовні і водночас волаючі стоголоссям символи війни є реальними доказами того, як загарбник нищить все довкола. А ще це – справжні історичні експонати для будь-якого музею.

Такі об’ємні роботи, розмальовані у національних кольорах, з традиційними українськими символами миру та надії на краще життя, вже є у наших побратимів з Литви та Польщі, у благодійників, які підтримують Україну з перших днів повномасштабного вторгнення. І наші закордонні друзі просто вражені задумом такої ідеї та умілим втілення її в життя.

До перетворення частин ворожої зброї на символи незламності українців долучилася і художник- оформлювач Комунального закладу «Публічна бібліотека» Рожищенської міської ради Ірина Сидорук.

Прапор України, жовті соняхи, грона калини, польові маки, лелечий ключ в небесній синяві, а ще - легендарний пес Патрон, бойовий український кіт, хлопчина біля розбитого будинку - такі малюнки закарбовані на уламках ворожих ракет Ірини Сидорук.

Через волонтерів ГО «Самооборона м. Рожище» ці розмальовані воєнні трофеї будуть передані в інші країни цивілізованого світу для музеїв, виставок та експозицій, як шматочок нашого українського болю та як доказ безглуздого тероризму в центрі Європи. А також будуть виставлятися на аукціони з продажу атрибутів війни. Слідкуйте за лотами у соціальній мережі.

Поділитися: