Узбіччя дороги – не місце для складання будівельних матеріалів

16.11.2023

Санітарний стан та благоустрій територій - це візитівка кожної територіальної громади. Тому інспектором з благоустрою Рожищенської міської ради постійно проводяться рейди вулицями населених пунктів щодо дотримання жителями Правил благоустрою.

Нагадаємо, що згідно з п. 4.29.5. Правил благоустрою м. Рожище, утримання і благоустрій територій підприємств, установ, організацій та прибудинкових територій, присадибних ділянок громадян, належних до них будівель і споруд проводиться власником або балансоутримувачами цих будинків, або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачами укладені відповідні договори на утримання та благоустрій прибудинкових територій.

Проведення рейдів засвідчило, що найбільшою проблемою приватного сектору щодо благоустрою є складання будівельних матеріалів обабіч доріг, за межами присадибної ділянки та захаращення прилеглих до будинків і садиб територій. І це не просто псує благоустрій вулиці, купи піску, щебеню, інших будівельних матеріалів біля дороги перешкоджають руху пішоходів, змушують їх йти проїжджою частиною.

Для прикладу, проілюструємо вищесказане результатами рейду вулиці Коте Шилакадзе у Рожищі, де біля одного з будинків територія захаращена будівельним матеріалом, а біля іншого дбайливо висаджені квіти, що тішать око перехожого.

Здебільшого після проведення інспектором роз’яснювальної роботи та вручення припису, господарі приватних садиб усувають недоліки. Але варто попередити, що на тих, хто не реагує на вказані порушення, будуть складені адміністративні протоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що загрожує їм штрафом.

Поділитися: